tisdag 2 mars 2010

Gravidgnäll – eller vem fan väckte mig?

Givetvis måste jag ju inleda med att säga att jag är såååå glad över att vara gravid.

Det sagt, den här andra gången är inte riktigt lika kul. Dels för att det är lite mindre spännande med utvecklingen - man vet vad som kommer att hända på ett ungefär och hur det kommer att kännas. Dels blir man påmind om alla trista grejer man förträngt från förra gången.

Favoritgnäll den här gången i v 25? Oooh, det finns så mycket:
Att jag vaknar någon gång mellan 04.30 och 06.00 och inte kan somna om. Det vore inte ett så stort problem om jag inte vore så kvällspigg och inte kan lägga mig före midnatt.
Den sexiga nästäppan.
Den begynnande foglossningen.
Den ännu sexigare förstoppingen.
Flåset vid minsta rörelse och oförmågan att göra någonting alls graciöst längre.

Däremot gör faktiskt risken att börja blöda när som helst mig ännu mer glad för varje dag som går med bebisen kvar i magen, alla eländiga krämpor till trots.

8 kommentarer:

Septemberflikka sa...

Kan skriva under på ett par av de där. Och tyvärr kommer väl resten som ett paket på posten senare. Men jag är så klart glad jag med :)

kram

blondie sa...

Jag instämmer.

Nästäppa - jodå, har knarkat nässpray sen vecka 7.

Foglossning - jag får ont av att sitta på en stol mer än fem minuter. Jättekul då man arbetar som pappersvändare på kontor.

Förstoppning - vill jag inte kommentera mer än, jodå så att...

Sömnbristen - är tack och lov inte mitt eget fel men resulterar i att jag sover med öronproppar de nätter som J tar hand om sonen.

Jo, jag är också glad över att kunna bli gravid, men denna gång känns mer som en transportsträcka. Tack och lov så kommer jag inte att gå två veckor över tiden denna gång(=+3 kg och mycket frustration). puh!!!

Alison sa...

Men åh, man FÅR gnälla. Att vara gravid är verkligen inte så glamouröst alla gånger. Själv snarkade jag något våldsamt under hela tredje trimestern (Carl fick sova på soffan) och drabbades t o m av sömnapné, vilket var lite läskigt.

Men jag är ändå säker på att du är en av Stockholms allra mest stylish gravida kvinnor. :)

Kram på dig!

Alison sa...

Just det, apropå nässpray - testa Renässans! Innehåller inte den där beroendeframkallande, långsiktigt frätande ingrediensen som finns i vanlig nässpray, utan bara vanlig koksaltlösning som man får överdosera så mycket man vill. Och det är bra tryck i själva sprayen så den ger rätt okej effekt.

/ en som också varit Nezeriljunkie

Apan sa...

God afton kära Mamavaganza, Septemberflikka och Blondie! Här ligger jag med en sugfisk på bröstet. I-phone gör det hela så himla mycket roligare. Jag kan då amma och samtidigt läsa era underbara inlägg.

Känner verkligen igen mig i allt ni skriver, angående utveckling så känns det likadant när andra barnet är ute. Jag är inte alls lika intresserad av hennes framsteg på samma sätt som jag var med Toddos. Trodde först att det var en klysha det där med att andra barnet bara hänger på, men här hemma är det verkligen så.

Håll ut och hoppas att graviditetskrämporna inte härjar allt för hårt med Er. Snart kommer bebbarna. Natti kram!

Karin sa...

Oh ljuva graviditet! Det välsignade tillståndet! En månad kvar här och det känns så låååångt. Hur kommer det sig att tiden går så ruskigt långsamt nu på slutet? Kanske för att hela jag är långsam. Min värld har doppats i gelatin och stannat upp, så att allt går i slowmotion. Utom när jag sveper ner porslinsprylar i inredningsaffärer eller spiller mat på stormagen!

Tusen tack för spraytipset Alison! Jag ska inhandla renässans på stört.

Unknown sa...

Stor kram till dig som känner dig gravidklumpig och gravidhängig! Gnäll på! Du har som tur var massor av peppande vänner därute som har både förståelse och sympati för hur du kännr dig. Jag kan verkligen tänka mig att det inte känns lika sexigt andra gången.. (Inga svart-vita fotografier på stolta mamman med magen i vädret den här gången, antar jag?) *Värme*

Hedda sa...

September, vi lär ju klara av det den här gången också!

Karin, det är märkligt hur tiden töjer sig.

Blondie, skönt att veta att jag inte är ensam.

Alison, tack! Just nu sammanfaller min dåliga sömn med en viss liten herres vägran att sova hela natten ensam. Bra tips på spray, förresten!

Apan, bra att få lite förhandsinfo. Fast så bedårande bihang som lilla L är svåra att hitta!

Linda, jag har fortfarande inte fått bilderna från fotografen, haha! Tänkte ta några på mig, magen och C. Kanske får jag dem lagom till studenten? ;-)

Kram på er!