torsdag 18 juni 2009

Hej läkemedelsbolagen!

Läs följande instruktioner:

Applicera 1-2 droppar gel över blåsan. Se till att hela såret täcks. Vidrör inte blåsan med pipetten. Vänta därefter i minst 2 minuter med att vidröra blåsan med tungan, så att den skyddande hinnan hinner bildas. Sätt åter på korken efter varje användande.

Tänk sedan att behöva genomföra proceduren långt in i munhålan på en 20 månaders unge. Just det. Är det här något ni tänker på eller har ni fullt upp med att inkassera magsårsmedicinmiljarder?

Så släpp försökskaninerna och kom på ett bättre sätt att applicera smärtstillande lösningar för små barn.

Tack på förhand!

4 kommentarer:

Karin L sa...

Kunde inte sagt det bättre själv :-)

Glad midsommar!

Bendel sa...

Skriver under påd en. Fixar det inte ens på mig själv.

Glad midsommar!

Märta sa...

Vet du, jag fick faktiskt ett supertips på vårdcentralen:
blanda några droppar flytande alvedon med några droppar grädde och försök pensla lite i munnen på barnet. Det där med pensla är ju inte så lätt, men eftersom grädde är gott smaskar de förhoppningsvis runt ändå. Fettet i grädde gör att det fastnar på slemhinnorna i munnen och alvedonet ger en lätt smärtstillande effekt. Hjälper säkert bara lite grann, men om man gör det en kvart innan matdags menade hon att de ofta fick i sig lite mat iallafall. Kanske värt att prova åtminstone? C lär ju vara gladare än med medicinen... :-)
Lycka till och kram!
Och hej igen, förresten... ;-)
/märta

ulrika sa...

jag rekommenderar ist glass i stora lass. livia levde på vaniljglass och kall mjölk i drygt en vecka. det där penslandet fungerade ju verkligen inte.hua för höstblåsor! midsommarkramar från ulrika