tisdag 5 februari 2008

Lär dig detta nästa vecka, tack!

Det är inte konstigt att baby C är lite gnällig. Hans motorik utvecklas i rasande fart. När han ligger på magen på sin filt försöker han krypa. Det går inget vidare, men ibland lyckas han lyfta upp rumpan. Eller snarare, det går inte framåt, men väl åt sidan. Igår gjorde han en seg (det tog en kvart) 360-graders snurr och såg ut som en mycket söt, mycket långsam kompassnål.

Han kan nu plocka ut nappen med ena handen, greppa den med andra, släppa med första och lägga ifrån sig den. Men han kan dock ännu inte göra det som skulle glädja hans mor allra mest och förbättra hennes livskvalitet och nattsömn:
Stoppa in nappen själv igen.


Skjuts in i munnen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du som numera är rutinerad mamma, kan du tipsa en blivande sådan om vad som behövs den första tiden. Det finns så mycket att köpa och man börjar ju undra vad av allt detta, som verkligen är nödvändigt. Hur många bodys eller sparkdräkter bör man t.ex. ladda upp med? Vad har varit ert bästa resp. sämsta köp?

/Em

Anonym sa...

Min son är 14 månader och kan ta ut och stoppa in nappen på dagarna. På nätterna när han ska sova och vaknar av att han tappat nappen är det som om han är 3 månader igen. Han kan då helt plötsligt ingenting annat än att ropa mamma och så måste jag gå upp flera ggr och stoppa in den. Kanske inte så uppmuntrande för dig, men C kanske kommer klara det bättre än min lillkille :)

Anonym sa...

Det där är väl tyvärr ett napp dilemma som kan fortgå lääänge lääänge att nappen åker ut av olika anledningar o ven när dom är större så får dom inte in den igen. Håller tummarna för att det går bättere för er än det gick för oss.
/Mamma till ett napp barn o två tummsugare (det sistnämnda bättere för sömmnen)

Septemberflikka sa...

N är likadan med nappen.Drar och slänger ifrån sig. Han får dock ganska ofta in den i munnen igen. Ibland upp och ner oh ibland rätt. Men det är nog mer tur än skicklighet. Ibland undrar jag om han inte drar ut den för att jäklas lite så mamma måste gå upp ur den varma sängen och stoppa in den åt honom. Jäkla underbara älskade ungar! Känner igen det där gnisslande också. Noel har tendens att låta som en otroligt trögstartad bil när han blir uttråkad. Vilket händer. Ofta...

Hedda sa...

Em, det kommer en sådan lista! Snart så...;-)

Anonyma nappveteraner - jag hoppas att han lär sig det snart, men har också förstått att barns utveckling är lite som foxtrot: två steg framåt och ett bakåt. Eller åt sidan. Och en liten knyck. Och ibland som vissa Let's Dance-deltagares - stelt och alldeles för långsamt.

September, jag har tur som har spjälisen kloss an mot vår säng. Det är bara att sträcka ut en arm...