söndag 8 juni 2008

Bye bye boobies

Ja, jag hade ju lovat att skriva om amningsbehåer, Em, och det ska jag göra. Även om det känns lite märkligt att skriva om E-kupor när behåar i nämnda storlek numera fladdrar friskt på den egna kroppen.

Köp ett par amningsbehåar i mjuk bomull. Jag fick en Triumph Mamabel Soft N (finns på Lindex)av syster och kompletterade med ytterligare en i en större kupstorlek.


Sedan, när du och bebisen funnit varandra och amningen förhoppningsvis funkar (det är ju lite nesligt att lägga ner en massa pengar på behåar som man aldrig kommer att använda) gå till en underklädesbutik – allt från Twilfit till en specialistaffär – och få hjälp att prova ut en som passar. Själv blev jag hjälpt av en dam på Mama Mia på Humlegårdsgatan (de har tyvärr stängt affären, oklart var damen tagit vägen). Jag hade köpt en massa behåar i 80 E när det visade sig att jag var en 75 D. (Detta var alltså efter den initiala Dolly P-fasen.) Motstå frestelsen att köpa 200-kronorsskräp på HM - de ger noll stadga och verkar vara designade av någon med mycket begränsade kunskaper om den ammande kvinnans anatomi.

Jag kom hem med en svart spetsbehå med bygel som funkat toppen och som jag fortfarande använder i brist på annat. Och ja, man kan ha bygel, bara man inte sover i den. Finns på mamabarnshop.se och heter typ "amningsbehå med enhandsfattning".


Triumphbehåarna sov jag i (tro mig, jag testade linnen och toppar och allt annat, Triumph var det enda som satt på plats även om jag vred mig som en mask) och kastade, eftersom de blivit grå av flitigt tvättande.

Som sagt, läge för att uppdatera underklädeslådan…

4 kommentarer:

Alison sa...

Tack för tips, ska nog komplettera den befintliga amningsbehågarderoben (en svart + en vit från Twilfit samt ett par amningstoppar från Apoteket) med något lite roligare. Det är en fördel med att ha kläder kvar sedan första gången, då kan man unna sig något extra när det är dags igen.

Spetsmodellen såg inte alls pjåkig ut. Slipper man gulliga nallebjörnar och gunghästar mellan tuttarna?

Hedda sa...

Först, den är riktigt bekväm och ger ett bra stöd! Eftersom det är en hel kupa och ingen halvkupe- /"balconette"-variant håller den flickorna på plats, så att säga.

Och så är den hyfsat snygg. I mitten är det en liten diskret platta med en rosa stork, som jag var på väg att bända bort, när någon förklarade att den kan flyttas åt höger eller vänster för att markera vilket bröst man ammat senast. Visserligen bra, men man hinner ju glömma att flytta storken innan förträngt vilket bröst det var...

Anonym sa...

Tack för tipsen! Jag har skaffat en på Babyproffsen, men gissar att jag kommer att behöva någon/några till. Ska kolla Lindex! Har du förresten provat amningstopparna från HM (alltså t-shirtarna etc). Är de något att ha?

/Em

Alison sa...

Det där med rosa storken är något som jag själv tänkte på sist jag ammade, att jag saknade ett sätt att hålla reda på vilket bröst som senast var framme.

Sedan är det synd att behåtillverkarna tror att vi mammor själva regregerar när vi får barn. Varför storkar, nallar och gunghästar?

Vilket påminner mig om att Agent Provocateur faktiskt också har amningsbehåar – förmodligen nallefria sådana. Måste kolla in.