onsdag 15 april 2009

Titta, han snackar

Baby C pratar hela tiden och sedan i tisdags kan han även säga sitt eget namn.
Här är hans topp tio-lista den här veckan:

1. Mamma
2. Bilen
3. Nu
4. Pappa
5. Mera
6. Ba (banan)
7. Ner
8. Napp
9. Momo
10. Pelle

8 kommentarer:

Karin L sa...

Gud så många ord! Jag uppmärksammar "bilen" före "pappa" (!) :-)
Jag skulle vara glad om vår lille E ville säga nåt förutom "mamamamamama" och "nänännänänänäe". Men icke.

Kram!

Apan sa...

Åh vad duktig han är!

Jag håller just nu på att läsa om barns språkutveckling och det är jättespännande. Det är en 3-veckors kurs som handlar om hur barn tillägnar sig ett språk, eller flera språk.

Du måste skriva upp "bäbi" på plats 11. Kram!

Hedda sa...

Karin, eftersom "mamma" är hans universalord för "hallå, hallå, jag vill ha uppmärksamhet nu, tack" kommer det först. Och bilar är just nu hans passion - gärna brandbilar och andra utryckningsfordon.

Apan, han ha hur många ord som helst. Krokodil ("kodil"), tiger, lejon (jejjon), anka och massa andra djur. Plus en massa kroppsdelar, varav öron är mest populära. Rapportera gärna om dina språkinlärningsfynd.

Och så sa han sin första mening "hej då båten".

Karin L sa...

Mycket begåvat barn det där!!

k sa...

Nog undrar man vad det är som är så oerhört fångande med utryckningsfordon. För det är minsann inte bara ljudet i R's fall. Även att se dem parkerade på gatan innebär ett stopp på minst 10 minuter där varje millimeter ska undersökas. Det trista ur ett könsperspektiv är ju att eftersom attraktionen är så stor så spinner man ju lätt vidare på den... "R, nu ska vi ta på kläderna och så kanske vi ser EN BRANDBIL när vi kommer ut..." Fast kanske är det samma sak med tjejer? Intressant om det blir likadant med L.

Hedda sa...

Karin, hehe, tack. Fast jag är förvånad över att han får en syl i vädret med två så pratsamma päron.

K, C:s fascination med bilar är intressant. Vi har själva ingen bil, mannen har inte ens körkort. Och ändå är allt som rör sig, låter, brummar och har hjul otroligt fascinerande.

Fast jag fick höra av hans dagiskompis mamma att hennes dotter minsann är lika fascinerad. Och föräldrarna lika billösa.

Purvi sa...

Åh vad lilla C är duktig!!! Jag är riktigt inmpad av att han säger bilen. Det är ju svårt att uttala. Mini M snackar och småsjunger hela dagarna men det är inte mycket man förstår förutom ett tiotal ord. Det senaste är "böja"=blöja. Ha ha. Kram på er.

Hedda sa...

Purvi, han har den allra roligaste intonationen också, "biiil-en". Man måste lyssna noggrant, vissa ord är mycket stympade, som "pa" = öppna.
Och han säger också "böja" och "baja" som är bralla.
Lilla M kommer ju att vara tvåspråkig från allra första början, det är hur coolt som helst!

Kram