söndag 31 januari 2010

Och bebisen...

Jag är inte alls orolig för min skull, jag är orolig för bebisen. Och bm:s ord om att "Ja, idag kan vi klara flera barn som är födda v 22, men det vore ju bra om det dröjde till v 25, då klarar sig de flesta" lugnade inte mig direkt.

Fast jag är ändå en obotlig optimist, trots mitt stundtals lite sura Ior-yttre. Vi håller ut så länge vi kan, det är min plan.

21 kommentarer:

Frida sa...

Men du, vilken otäck historia! Jag håller tummarna för dig och bebisen och prisar svensk sjukvård!

Karin L sa...

Fingers crossed att allt kommer gå bra! KRAM!!!!

Emma Fahlstedt sa...

Förstår att du är orolig.
En bekant till mig hade precis som du en moderkaka som låg helt för. På ultraljud i vecka 32 trodde man att den flyttat på sig och märkte det inte förrän precis på slutet då det blev kejsarsnitt.
Hon blödde ingenting, levde precis som vanligt och allting gick jättebra.
Din barnmorska verkar behöva både en och två extra kursdagar i bemötande och pedagogiska förklaringar...

Purvi sa...

Åh söta Hedda!
Det lät verkligen inte roligt!! Stackars dig och lilla bebben. Du skall se att det går jättebra för er. Jag har också en bekant som hade placenta previa och hon fick ett par små-blödningar under de 9 månaderna och födde sin son 3 veckor för tidigt. Försök att trappa ner lite och tänk på ditt bästa!! En stor kram!

Karin sa...

Men vad är det för fel på bm när de skrämmer upp oss stackars blivande mammor? Min gick ju i taket sist bara för att jag fått karpaltunnelsyndrom. Hon lyckades få mig att tro att händerna skulle bli kroniskt bortdomnade bara för att jag haft det så länge. Helst ville hon att jag skulle åka in akut och få det opererat direkt. Helt fel enligt farbror doktorn.

Men det var ju ingenting i jämförelse med det här! My GOD vad jobbigt för dig. Jag skulle bli helt paralyserad om jag vore i din situation.

Stor kram!

Liv-Jenny sa...

Du klarar allting. Det kommer bli bra. Babyn kommer att vara fantastisk.

kram igen/L-J

Vera sa...

Nämen gumman, håller med ovanstående, ta det bara lugnt - på riktigt, så ska du se att det kommer bli bra.

Massa kramar till er!

V.

Anna Chance sa...

Byt barnmorska! Du måste såklart få specialistmödravård. Och säga vad man vill om vården, men när det kommer till de riktiga specialisterna och akuta lägen, så brukar man verkligen få den bästa vården. KRAM

Anonym sa...

Apropå spec-mvc, så försök med Ultra-gyn:s spec-mvc Odenplan.

Karin L

Anonym sa...

Men men... vilken skit rent ut sagt! Jag har aldrig förstått att det ska vara så jättefarligt med lågt sittande moderkaka. Jag trodde att det innebar kejsarsnitt och ökad risk för blödningar (inte stora) that's it.

Din BM behöver ju definitivt en utbildning i pedagogik. Det är inte okej att skrämma upp dig så. Jag tycker också att du ska byta och vända dig till spec.mödravård. Där har de nog bättre koll och är vana vid att inte skrämma upp i onödan!

En jättekram ska du ha iaf. Jag förstår verkligen att det här känns oerhört tufft. Själv hade jag ångest mellan ungefär vecka 22 och 27 just för att det hade gått så långt men ändå var så skört fortfarande. Jag hade det dessutom helt utan anledning.

Eva sa...

Oj, oj, oj, förstår att du är orolig. Men, det finns en trygghet i att veta – jag skulle tro att den där promillen där det verkligen är snett är sådana fall där man inte har upptäckt moderkakans placering och där man kanske först inte har tagit en blödning på allvar. Jag har också hört att lågt sittande moderkakor ofta flyttar sig uppåt under graviditetens gång. Hoppas att det blir så för dig!

Jag hoppas och tror att bebben kommer att hålla sig på plats bra länge till och att du slipper blödningar. En sak att tänka på, om det verkar som att ni kommer att behöva plocka ut bebben i förtid: om du får kortisoninjektioner innan (helst en tid innan) så hjälper det till att snabba på lungutvecklingen hos barnet. Det vet de förstås inom mödravården, men det kan ändå vara värt att veta om och hålla koll på.

Blondie sa...

Oj Hedda, det var inga kul nyheter. Jag förstår att du blir jätteledsen och jag är förvånad över hur din BM framförde problematiken. Jag håller tummarna för dig och er och om du behöver en axel att gråta ut mot vet du vart jag finns.

Stor kram!

Sofia sa...

Hedda, hjärtat! Hoppas att det känns lite lugnare nu och att du slutat att lyssna både på bm och Dr Google. Och att du fått nån vettig att prata med som kan ge dig sakliga besked.
Men ta det varligt med dig. Hela tiden, i alla lägen, kära du.
Det kommer att gå bra.
Kramkramkram

Stina sa...

Usch vilken hemsk BM! Jag håller med de andra, vila, ta det försiktig och leta upp en specialistmödravård! Stor kram

K sa...

Hej, jag har med glädje följt dina bloggar och gift mig i NYC och födde barn ett år efter dig. Sonen kom via akut snitt eftersom jag hade placenta previa. Bokade BB Sthlm blev akut SöS och i vecka 35 och sedan följde 10 dagar på neonatal avdelningen - men du vilken grej, ingen fara, jag hade den bästa förlossningen jag kan tänka mig och SöS personelen är helt fantastisk. Det kommer gå jättebra och ingen fara! Min BM var också äppelkäck o tyckte inte jag skulle oroa mig men personalen på Ultragyn gav bra information, sakligt och ärligt! Jag håller alla tummar och det kommer gå jättebra! Kram

Anonym sa...

Stakkars deg, det må være skremmende å få en slik beskjed. Men du, jeg kjenner mange som har hatt placenta previa med helt udramatiske graviditeter. Håper du får god informasjon og oppfølging, jeg hadde sagt sayonara til jordmoren til og gått til en flink fødseslege i stedet.

Asta sa...

Usch, vad jobbigt! All min sympati! Men du, man har ju en förmåga att skrämma upp sig själv och tro att det värsta tänkbara scenariot alltid ska hända. Jag har hört talas om att moderkakan kan sitta för födselkanalen, och att det innebär kejsarsnitt, men jag har aldrig hört om de här allvarliga riskerna - är det inte bara barnmorskan som försökte berätta vad som kan hända, men troligtvis inte alls gör det?

Du får försöka hålla dig så lugn och stilla du bara kan. (Och ta det som en ursäkt att slippa gymmet ;-) )

Kram!

Septemberflikka sa...

Jag tycker du ska begära specialistmödravård så att du får både komma på tätare koller samt att få prata med någon som är insatt i just sådan här saker. Och försök att dra ner på jobb/deadlines så mycket det går och vila. Låt maken sköta markservicen.

kramar

Hedda sa...

Tusen tack alla för kramar, solskenshistorier och allmänt pepp! Jag mailade min BM och fick läkartid på torsdag. Då ska vi snacka spec.vård, snitt, risker och sjukskrivning. Jag vill ju inte vara sjukskriven, men jag varken kan eller orkar jobba (eller leva) som vanligt under de här omständigheterna.

Nu känns det lite bättre. Och snart bara 16 veckor kvar...

ulrika sa...

oj hedda, det var inte kul att höra. vad bra att du tar tag i det och ska till läkaren på torsdag. säger som ovanstående - täta kontroller och en förstående bm att prata med längs vägen. kramar! ulrika

En Mölnbobos Liv sa...

Förstår att du känner dig orolig, hon var inte direkt så finkänslig din BM. Håller tummen för att det kommer gå bra och att bebis stannar länge i magen.