onsdag 11 februari 2009

Dryckesvägran

Ok, det där med att frysa Resorb var bra i teorin. Just nu vägrar C att dricka något alls, oavsett form. Enligt sjukvårdsupplysningen ska han få i sig en liter per dygn. Skämtar de? Hur fan då? Om han inte får i sig något blir det natt på akuten med dropp. Vad göra? Jag har testat glass, cola, vatten, Resorb och fil.

6 kommentarer:

E sa...

Isglass? Piggelin brukar funka här när det "vägras". Och ibland kan man behöva "byta" förälder som matar också förstås.

Nu låter de lite hotfulla på Sjukvårdsupplysningen. Men håll koll på när han kissar, så att du vet hur många timmar det har gått sedan blöta blöjan. Och själva allmäntillståndet, om han blir "slö" i humöret. Orkar de leka tex så är det ett tacksamt tecken.

Feber?

Winnie The Pooh sa...

Aj, aj, aj då.... stackars liten.
Har du provat att skedmata med typ saft? Det är ett evighetsprojekt och man kan bli galen för mindre, men det kan funka.
Dricka med sugrör?

lider med er!

Anonym sa...

Håller med om piggelinen. Sempers smoothies är poppis här och Oatleys jordgubbs/hallondryck. Både snäll mot magen o god. Tjuvsmakade... finns även med chokladsmak... :-)

Alison sa...

Äppeljuice är en favorit här hemma och typ det enda som går ned när Fille är sjuk. Eller Mer-tetror. Sugrör kanske gör det hela roligare.

Hedda sa...

Feber- 38 grader
Sugrör - ska testa
Piggelin - dito
Mertetra - ska köpa på tåget imorgon!

Anonym sa...

i värsta fall: det finns doseringssprutor på apoteket. 5 ml var 15 minut. inte skoj för någon av er men bättre än att bli uttorkad o få dropp.

been there, done that och som sagt var inge skoj....