onsdag 9 januari 2008

Nu sover alla barnen… inte

Med tanke på intervjun med Hugo Lagercrantz i DN idag om att spädbarn ska sova fyra timmar i stöten.

Men vad gör man om spädisen inte vill sova? Lille C tar 45-minuters powernaps på dagen. I vagnen kan han sova ett par timmar utomhus. Om man har tur.

”Många mammor uppskattar att få tre och en halv timmes egen tid och vila”, säger Lagercrantz. Jo, jag tackar! Jag har inte haft det sedan i mitten av oktober.

Kan någon komma på ett sätt att få alla spädbarn att sova fyra timmar på dagen (utan narkotiska preparat), så spår jag ett Nobelpris i medicin.
Och hundratusentals tacksamma föräldrar.

Dessutom undrar jag vad man ska göra av bebisen mellan matningarna om det ska gå fyra timmar som han föreslår. Lille C vill ha mat varannan timme.

Kanske kan farbror Hugo kånka runt på min gallskrikande bebis de andra två timmarna?

7 kommentarer:

Att vara mamma sa...

Vad bra att du kommenterade hos mig, så att jag såg ditt inlägg - hade missat att det stått om saken i DN idag, nu ska jag läsa artikeln.

När min dotter var lika gammal som ditt barn var det också amning varannan timme, minst, som gällde.

Tre och en halv timmes vila... det vore något det! Utopi.

Lena sa...

Konstigt att det bara är karlar som har så mycket åsikter om tiden mellan amningarna....

Anonym sa...

'skrattar* ja, det var en högst fyrkantig artikel!! /Lindisen

Blondie sa...

Läste även i en annan artikeln i serien att författarinnan ansåg det mindre bra att kvinnor valde att bara vara hemma med sina barn i 8-9 månader. Men papporna??? Ska inte de få någon pappaledig alls!

Hur var det nu med jämställdheten?!?

Anonym sa...

Jo tjena! Och under mina 3,5 timmars pauser vill jag att Brad Pitt - som han såg ut i Thelma & Louise - serverar mig Mojitos endast iförd...

Lika troligt va?

Hörde att farbror Lagercrantz inte ens gjort så med sina egna barn.

Anonym sa...

min 5-ukers gutt spiser hver andre time natt som dag. Min jordmor sa at babyen skal få styre mat og soving selv de tre første månedene. Vi prøver å lage noen rutiner ifm legging (bad, ligge på mørkt og stille rom) men vet ikke om det har så mye effekt. Når de blir større skal det i teorien bli lengre pauser i mellom, vanligvis iallefall. Blir deilig!

Hedda sa...

att bli mamma, lena och lindisen, ja, det vore ju bra om professorn kunde ge ett proffsigt tips om hur man övertalar di små att dia lite mer sällan, inte bara tycka till.

blondie, och i stora delar av världen är 8-9 månader rena utopin... Dessutom är det klart att pappan ska vara hemma - eller är de inte lika bra föräldrar?
Märkligt sagt av kvinnan, tycker jag.

Vera, jag kan komma på en hel hop män som kan få servera mig chokladpraliner, jag är inte så petig.

frida, helt plötsligt blir det bättre! Lille C sover nu 8-9 timmar per natt i sträck och det har han gjort i snart fyra veckor nu.